Kotityöpalvelut

Työ ja myö tarjoaa avuksesi yksilölliset ja monipuoliset kotityöpalvelut. Kauttamme saat luotettavan tekijän siivouksiin ja muihin kotipalveluiden tukipalveluihin (avustaminen kotona ja asioilla, ruoanlaitto, kaupassakäynti jne.).

Kotitalousvähennys

Ostaessasi yksityishenkilönä palveluita kotiin tai vapaa-ajanasunnollesi voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Vähennystä saat tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja peruspalvelutyöstä.

Voit vähentää 60 prosenttia työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3500 euroa/henkilö. Vähennyksen vuosiomavastuuosuus on 100 euroa/henkilö. Vähennyksen määrä pysyy samana vuonna 2023 maksetuista töistä.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunnille vahennysoikeus yhteensä 7000 euroa. Omille ja puolison vanhemmille tai isovanhemmille ostetusta palvelusta saat myös tehdä 60 % kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Muista, että kotitalousvähennystä voit saada vain, jos yritys, jolta ostat palveluita, on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Lähde: www.vero.fi