Kotityöpalvelut

Työ ja myö tarjoaa avuksesi yksilölliset ja monipuoliset kotityöpalvelut. Kauttamme saat luotettavan tekijän siivouksiin ja muihin kotipalveluiden tukipalveluihin (avustaminen kotona ja asioilla, ruoanlaitto, kaupassakäynti jne.).

Kotitalousvähennys

Ostaessasi yksityishenkilönä palveluita kotiin tai vapaa-ajanasunnollesi voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Vähennystä saat tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja peruspalvelutyöstä.

Voit vähentää 40 prosenttia työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa. Vähennyksen vuosiomavastuuosuus on 100 euroa/henkilö. Vähennyksen määrä pysyy samana vuonna 2021 maksetuista töistä.

Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset. Omille ja puolison vanhemmille tai isovanhemmille ostetusta palvelusta saat myös tehdä 40 % kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Muista, että kotitalousvähennystä voit saada vain, jos yritys, jolta ostat palveluita, on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Lähde: www.vero.fi